Fysikaalisia hoitoja Vehmaalla ja Vakka-Suomen alueella

Saat meiltä monipuolisen valikoiman erilaisia fysikaalisia hoitoja. Toteutamme jälkikuntoutusta yksilöllisesti esimerkiksi urheiluvammojen, leikkausten ja tapaturmien jälkeen käyttäen tarvittavia fysikaalisia hoitoja ja terapeuttisia harjoitusmenetelmiä. Myös tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä neurologisten sairauksien fysioterapia kuuluu palveluihimme. Perustana laadukkaalle hoidolle on asiakkaan tutkiminen ja hoitosuunnitelman laatiminen. Jos kaipaat lisätietoja tai haluat varata hoitoajan, ota rohkeasti yhteyttä.

Hoitojamme

Fysikaaliset hoidot, kuten lämpö- ja sähköhoidot lievittävät kipua ja nopeuttavat paranemista. Hieronta- ja muut pehmytosakudoskäsittelyt taas lisäävät kudosten aineenvaihduntaa helpottaen samalla kiputiloja.

Fysikaalinen hoito: sähkökipuhoito, sähköinen lihas stimulointi, alipainehoito, termiset hoidot

Manuaalinen terapia: nivelmobilisointi, nivelten vetohoito, pehmytosakudoskäsittelyt, neuraalikudosmobilisointi, faskia manipulaatio (sidekudoskalvojen syväkäsittely)

Terapeuttinen harjoittelu: yksilöllinen fysioterapia muun muassa neurologisille asiakkaille, terapeuttinen harjoittelu muun muassa leikkausten jälkikuntoutuksessa, allasterapiaa toteutetaan esimerkiksi Uudenkaupungin uimahallissa

Yksilöllisen liikehoidon ja terapeuttisen harjoittelun keinoin hoidetaan ongelma-aluetta tarkemmin. Lääkinnällisen harjoitteluterapian tavoitteena on korjata lihasten ja nivelten heikentynyttä toimintaa. Keskeinen osa fysioterapiaa on asiakkaan ohjaus omatoimiseen harjoitteluun ja kuntoutumiseen.

Neurologisessa fysioterapiassa pyritään ylläpitämään tai parantamaan kuntoutujan liikkumis- ja toimintakykyä sekä tukemaan hänen selviytymistään päivittäisissä toimissa.

Aluksi kartoitetaan kuntoutujan liikkumis- ja toimintakyky testien avulla. Kartoitetaan kuntoutujan päivittäisten toimintoihin sekä sairauden kuvaan liittyvät ongelmat, laaditaan kuntoutussuunnitelma ja fysioterapian tavoitteet. Laaditut tavoitteet voidaan tarkistaa tietyin väliajoin ja tehdä niihin tarvittavia muutoksia.

Kohderyhmänä neurologiselle aikuisten fysioterapialle ovat erilaiset neurologiset sairaudet kuten multippeliskleroosi (MS), Parkinsonin tauti, AVH-potilaat (halvaantuneet), erilaiset selkäydinvammat (paraplegia, tetraplegia) ja hengityssairaat.

Lapsifysioterapiassa esimerkiksi cerebral palsy (CP), keskosina syntyneet ja niihin liittyvät sairaudet, jotka vaikuttavat motoriseen oppimiseen, motorisesti kömpelöt lapset, Downin syndrooma ja muut vastaavat tapaukset.

LYMPHATOUCH - alipainehoitokone

LymphaTouch on uusi suomalainen hoitomenetelmä. Sitä käytetään osana fysikaalisia hoitoja sekä aktiivista fysioterapiaa ja kuntoutusta. Menetelmä perustuu kudoksessa aikaansaatavaan alipainetilaan, joka tehostaa elimistön imusuonten toimintaa ja parantaa samalla hoidettavan alueen verenkiertoa. LymphaTouch on hoitona hellävarainen ja sopii hyvin myös kipuherkälle henkilölle, sillä hoidon tehoa voidaan säätää potilaan tuntemusten mukaan. Monipuolisella alipainemenetelmällä voidaan hoitaa leikkausten jälkeisiä turvotuksia, arpia ja fibroottista kudosta sekä käsitellä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ja tehdä urheilijoiden lihashuoltoa.

LymphaTouch-hoito sopii esimerkiksi:

  • Turvotusten hoitoon
  • Arpien ja fibroosien hoitoon
  • Urheilufysioterapiaan
  • Leikkausten ja traumojen jälkeiseen fysioterapiaan
  • Niska-hartiavaivoihin ja selän alueen ongelmiin
  • Neuraalikudoksen häiriötilojen hoitoon
  • Kivun hoitoon

   

Suosittele meitä